6 tipp a koronavírus idején: Figyeljünk jobban egymásra, ha otthon kell maradnunk

6 tipp a koronavírus idején: Figyeljünk jobban egymásra, ha otthon kell maradnunk

 

Weboldalunk a figyelemről és annak fontosságáról szól. Úgy gondoljuk nekünk is meg kell szólalnunk, és néhány szót ejteni arról, hogyan és miként vészeljük át ezt a nehéz időszakot. Rengeteg ember marad most otthon, önkéntes vagy kötelező karanténban, home office munkát végezve, vagy akár – sajnálatos módon – munka nélkül így azt hiszem bőven lesz lehetőségünk átértékelni az elmúlt éveinket és nagyobb figyelmet fordítani a szeretteinkre. Használjuk ki ezt az időszakot!

Használjuk ki, és próbáljuk a javunkra fordítani. Ez alatt az időszak alatt biztosan átalakul a napirendünk, a krízis hatással lesz a szokásainkra. Most sokaknak kell megtanulni egy időben egy helyen együtt élni.

 

  1. Légy türelmes. A párod, barátod, lakótársad és lehet éppoly feszült helyzetben van, mint amiben te magad vagy most így a legfontosabb talán a türelem és a tolerancia annak érdekében, hogy ezt az időszakot a lehető legkomfortosabbá tegyétek egymásnak.
  2. Tiszteld a szokásait, tulajdonát és az érdeklődési körét. A tényleges összezártság során, megszólalhat egy olyan dal a rádióban, esetleg egy olyan műsor a tv-ben, ami téged hidegen hagy, viszont a társadat nagyon is érdekli. Engedd meg neki azt a néhány percet, hogy élvezze a műsort és elviselhetőbbé tegye számára a végtelennek tűnő várakozást.
  3. Legyen napirendetek, legyenek terveitek a napokra. Nem lesznek szép napjaitok, ha nem töltitek meg tartalommal. Főzzetek együtt, olvassatok fel kedvenc könyveitekből, kártyázzatok, meséljetek történeteket egymásnak, rendezzetek közös jógát vagy tornát, csináljatok nagytakarítást, tanuljatok nyelvet. Rengeteg otthon végezhető hobbi van, amit a pörgős mindennapok során csak halogat az ember. Remek lehetőség ez az időszak ezek megvalósítására.
  4. Ismerkedjetek meg újra egymással. Vegyetek elő olyan témákat, amikre egyébként nem jut idő a mindennapok során.
  5. Hagyjatok teret, privátszférát a másiknak és ne féljetek elvonulni néhány órára egyedül. Nem kell egésznap egy légtérben lenni és követni egymást.
  6. És végül, tervezzétek meg, hogyan folytatjátok tovább, ha vége ennek a szomorú és idegőrlő időszaknak. Azt hiszem ebben a pár hétben sokan fogjuk átértékelni a gondolatainkat terveinket és céljainkat. Az embernek ritkán adódik alkalma ténylegesen elvonulni és megpihenni. Minden rosszban van valami jó és innen lesz a legszebb felállni! Sok sikert kívánunk mindenkinek erre a pár hónapra és a jövőre nézve is! Vigyázzatok magatokra és egymásra is! Mi addig is megpróbálunk minél inspirálóbb, érdekesebb tartalmakkal jelentkezni!
Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük